anne_marie_steen_petersen_ansigt.jpgAnsigt - rejser i det indre Europa (2008)

et essay om den europæiske billedverden set med en karikaturtegners øjne. Udgivet af Gyldendal. (Klik på billedet for en større gengivelse af forsiden)  Læs mere om ANSIGT HER!

                 

ridser i lakken_2.jpg

Ridser i lakken (2005)
en  samling af tegninger, især portrætter, i tusch, papirklip, blyant, pastel, computerbehandling, farveblyant, scraper board og kul, - bladtegninger fra især Ekstrabladet og Politiken fra de sidste femogtyve år. Den udkom på Forlaget Per Kofod. John Ovesen tilrettelagde den klassisk og enkelt.

Julemanden.jpg

På sporet af Julemanden (2001)
af Henning Prins og Anne-Marie Steen Petersen. Bogen er en rigt illustreret historie om biskoppen fra Myra, der blev kristenhedens mest elskede helgen og senere en verdensberømt burlesk figur, knyttet til vores mest betydningsfulde fest, julen. Selve bogen er skrevet af Henning Prins, mens jeg har fundet frem til billederne og skrevet billedteksterne. Den udkom på Gyldendal, tilrettelagt afSven Reiner Johansen. Maleriet på forsiden er af den amerikanske tegner Scott Gustafson.

som_i_et_stof.gif

Som i ét stof (1997)
er en fortælling om Grundtvigskirken i København og dens bygmester, P.V. Jensen-Klint (1853-1930), indlejret i en beretning om Danmark med sansninger fra de danske landskaber, nogle danske provinsbyer samt København, ikke mindst Bispebjergbydelen, hvor kirken ligger.
Hvorfor, spørger bogen, er denne sognekirke i en af hovedstadens nordlige forstæder så gigantisk og rent ud sagt mærkelig?

Hvorfor har man bygget en kæmpestor gul domkirke på en pløjemark langt
uden for byen - for der var nemlig ikke andet end en pløjemark,
da man begyndte på byggeriet i 1921.
Bogen forsøger at give svarene samt et forelsket billede af Danmark før og nu.
Den udkom på Gyldendal, meget smukt tilrettelagt af Sven Reiner Johansen.

narrestreger.jpg

Narrestreger (1994)
en samling af Dagens Tegninger fra Politiken. Den udkom på Haase og Søns Forlag.

 

 

Ekstrabladstegninger.jpg

Hendes Majestæts loyale opposition (1988)
bladtegninger fra Ekstrabladet. Ekstrabladets forlag.

 

 

 

Esther_Nielsens_eventyr.jpg

Esther Nielsens eventyr (1985)
en roman, nærmest en skæmteroman.  John Ovesen tilrettelagde den og tegnede omslaget.
Tiderne Skifter.

 

Herremagasinet.jpg

Herremagasinet (1980)
ét hundrede portrætter af mænd, tegnet i tusch, og nogle få i papirklip. Forlaget Albatros. Den blev tilrettelagt af Kitte Fennestad.

 

Hoch_die_Kommune.jpg

Hoch die Kommune (1975)
en tyskbog, som jeg havde ansvaret for som led i et stort tværfagligt projekt for gymnasieskolen om Pariserkommunen. Hele projektet, der også bestod af en historiebog, en danskbog, en franskbog, en russiskbog og en engelskbog, udkom på Gyldendal. Ideen var Karen Nicolaisens.

Alice_P_Jensen.jpg

Alice P. Jensen og det store samfund (1972)
af Anne-Marie Steen Petersen og Niels Brunse (forfatter).
Tegneserie. I en collage-teknik, hvor tuschtegninger blev blandet med gamle stik fra slutningen af 1800-tallet. Den udkom først som serie i Gyldendals litterære tidsskrift Vindrosen og genopstod så som hefte på forlaget Tiderne Skifter.